همه افراد تمایل دارند تا در صورت داشتن نقدینگی کافی برای حفظ ارزش پول خود در بخش های مختلف سرمایه گذاری کرده و برای چنین اقدامی انتخاب فلزات گرانبها بهترین تصمیم است، زیرا با کمترین میزان ریسک یکی از پرسودترین روش ها برای سرمایه گذاری می باشند.
بسیاری از کسانی که در حوزه سرمایه گذاری فعالیت دارند معتقدند که اگر افراد در شرایط رکود، سرمایه گذاری در نقره را انتخاب کنند عملکردی صحیح با ریسک بسیار محدود دارد.
اما در مورد رکود اقتصادی باید اطلاعاتی کسب کرده و بدانید که چنین شرایطی تا چه حد می تواند تعادل را در بازارهای مالی بر هم بزند.
رکود اقتصادی به شرایطی گفته میشود که بنا به دلایلی تقاضا در جامعه کاهش پیدا می کند چنین کاهشی نهایتاً منجر به برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا شده و به مرور شاهد ایجاد و بروز مشکلات اقتصادی خواهید بود.
زمانی که شاهد کاهش رشد اقتصادی هستید قطعاً افزایش بیکاری و کاهش درآمد در افراد جامعه دیده خواهد شد اما بدترین شرایطی که بعد از رکود اتفاق می افتد رکود تورمی است.
در چنین حالتی علاوه بر رکود، کاهش تولید و تورم نیز در جامعه حاکم شده و احتمالاً وضعیت اقتصادی یک کشور در حالتی بحرانی قرار می گیرد.
اما تمامی افرادی که در این زمینه تجربه و مهارت بالایی دارند معتقدند در صورتی که جامعه در حال رکود باشد سرمایهگذاری های کمتری اتفاق می افتد و بسیاری از افراد در این موقعیت سرمایه گذاری بر روی طلا را انتخاب بهتری می دانند و اشتیاقی برای سرمایه گذاری در نقره وجود ندارد.
چنین مسئله ای اغلب به دلیل ناآگاهی افراد در مورد بازار نقره است، نقره مانند طلا جز فلزات گرانبها می باشد و ارزش سرمایه گذاری را دارد.
طبق بررسی های انجام شده می توان گفت که حدود ۵۷ درصد نقره ای که تولید میشود در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد اما برای طلا این مقدار محدود به ۱۲ درصد است به همین دلیل نقره جایگاه ویژه ای در صنایع داشته و برای سرمایه گذاری انتخابی صحیح خواهد بود.
ارتباط سرمایه گذاری در نقره و شرایط رکود در جامعه این است که بسیاری از تولید کنندگان، دستگاه ها و افراد فعال در صنایع برای ساخت تجهیزات از فلز نقره استفاده می کنند زمانی که کشور در حالت رکود قرار می گیرد مصرف نقره در واحدهای صنعتی نیز کمتر میشود و شاهد کاهش قیمت آن خواهید بود، در این موقعیت افراد متخصص بهترین زمان سرمایه گذاری برای نقره را به افراد واجد شرایط اعلام کرده و معتقدند که با رونق گرفتن اقتصاد و خروج از رکود اقتصادی قیمت نقره افزایش چشمگیری خواهد داشت.
تجربه نشان می دهد که افراد پس از شرایط رکودی و سرمایه گذاری در نقره شاهد دریافت سود قابل توجهی از این فلز ارزشمند بودند.
با این حال یکی از مهمترین علل اشتیاق افراد برای سرمایه گذاری در نقره همین مسئله است.
یکی دیگر از دلایل اشتیاق افراد برای سرمایه گذاری بر روی نقره میزان نوسان و ریسک محدود این سرمایه گذاری است، برخی مواقع دیده میشود که سود حاصل از سرمایه گذاری در نقره بیشتر از طلا بوده است.
اگر به دنبال سرمایه گذاری های کوتاه مدت، بدون ریسک و ضرر هستید انتخاب نقره بهترین گزینه است.
سرمایه گذاری در طلا در طول زمان دچار نوسانات کمتری نسبت به نقره میشود و به همین دلیل است که ریسک سرمایه گذاری در طلا نیز پایین است، اما شرایط اقتصادی جامعه گاهاً به گونه ای پیش می رود که سرمایه گذاری در نقره با کمترین ریسک بیشترین میزان سوددهی را دارد.
زمانی که برای سرمایه گذاری در بازار نقره اقدام می کنید با اصطلاحات متفاوتی روبرو خواهید شد که دو مورد از مهمترین آنها نقره استرلینگ و شمش نقره است.
شمش نقره همان نقره با حداکثر میزان خلوص است که تا ۹۹.۹ درصد در بازار وجود دارد، از این نوع نقره در موارد محدود برای کاربردهای زینتی و صنعتی استفاده میشود اما برای اینکه بتوانند در مصارف صنعتی از نقره استفاده کنند مقداری ناخالصی به آن اضافه می کنند.
این ناخالصی ها باعث میشود تا فلز نقره استحکام بیشتری داشته و چکش خواری بهتری خواهد داشت به این نوع نقره استرلینگ گفته میشود.
برای تبدیل نقره خالص به استرلینگ انواع فلزات مثل روی، مس یا نیکل را با آن ترکیب می کنند و نهایتاً درصد خلوص آن ۹۲.۵ خواهد بود.
همه کسانی که برای سرمایه گذاری خرید فلز نقره را انتخاب می کنند می توانند با تهیه فلز نقره به صورت فیزیکی سرمایه گذاری خود را بر این فلز ارزشمند آغاز نمایند.
نقره در بازار به شکل شمش، ساچمه یا میله وجود دارد، فلز نقره در دو نوع خالص و استرلینگ در بازار خرید و فروش میشود و برای تهیه و جابجایی آن معمولاً نقره به صورت آب شده در می آید.
توجه کنید که در چنین موقعیتی برای خرید نقره خام عیار متفاوتی برای آنها در نظر گرفته میشود که با دو عیار متفاوت ۹۲.۵ و ۹۹.۹ در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
البته برای سرمایه گذاری نقره آب شده با عیار ۹۹.۹ درصد مناسب تر است و از آن برای ساخت زیورآلات و صنایع مختلف استفاده میشود.
تمامی کسانی که تمایل به سرمایه گذاری در بازار نقره دارند با محدودیت هایی مواجه هستند که باید در این مورد از کارشناسان راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
در کشور ما سرمایه گذاری در نقره به آسانی سرمایه گذاری در طلا نیست، برای سرمایه گذاری در بازار طلا افراد می توانند علاوه بر خرید فیزیکی این فلز ارزشمند از راه های دیگر مثل اوراق گواهی سپرده یا صندوق سرمایه گذاری در طلا استفاده کنند اما برای فلز نقره صندوق سرمایه گذاری وجود ندارد یا اوراق گواهی نقره بین متقاضیان عرضه نمی گردد.
یکی از راه های کاربردی برای سرمایه گذاری در نقره بازار آتی است، در این بازار سرمایه گذاران می توانند با استفاده از قراردادی معتبر تحویل پول و کالا را به زمان آینده موکول کنند البته در حال حاضر توافق بر روی قیمت نقره، مقدار کالا و زمان تحویل آن مشخص خواهد شد.
یکی از مزیت های بازار آتی در مورد سرمایه گذاری در نقره این است که خریداران از زمان عقد قرارداد تا تحویل کالا می توانند قرارداد خود را خرید و فروش کنند و در زمان پایان قرارداد می توانند مقدار نقره ای که معامله کرده بودند را به صورت فیزیکی از فروشنده دریافت نمایند.
مزایای سرمایه گذاری نقره در بورس
با توجه به تمامی توضیحاتی که در مورد نحوه سرمایهگذاری و خرید شمش نقره ارائه داده شد این سوال مطرح میشود که آیا سرمایه گذاری در نقره در بازار بورس مزیت دارد یا خیر.
همواره باید بدانید که سرمایه گذاری بر روی فلزات گرانبها از جمله نقره دارای مزایای بسیار زیادی است که از مهمترین آنها باید به نقد شوندگی بالا در بورس اشاره کرد.
قطعاً خرید و فروش نقره در بازار به صورت فیزیکی کار چندان آسانی نیست اما کسانی که سرمایه گذاری بر نقره را به صورت سهامی انجام می دهند می توانند با فروش سهام نقره در بورس نقدینگی خود را همراه با سود بیشتر دریافت نمایند.
البته این مسئله بستگی به جریان خرید و فروش در بورس کالا دارد و مهم است که چنین فرایندی در موقعیت مناسب انجام شود.
یکی دیگر از مهمترین مزایای سرمایه گذاری روی نقره در بازار بورس تسویه حساب روزانه در پایان روز معاملاتی است.
کسانی که سرمایه گذاری نقره در بورس را انتخاب می کنند برخلاف بسیاری از بازارهای خرید و فروش نقره بلافاصله پس از انجام معامله تسویه حساب روزانه برایشان انجام خواهد شد.
یکی از مهمترین تفاوت های خرید ساچمه نقره به صورت حضوری و سرمایه گذاری بر روی نقره در بازار بورس این است که خرید اقلامی مثل نقره به صورت حضوری کار چندان آسانی نیست و مهم است که افراد در همان لحظه با نرخ موجود مقدار نقره مورد نیاز را تهیه کنند.
اما سرمایه گذاری بر روی نقره در بازار بورس به گونه ای است که امکان پیش خرید سهام نقره در بورس کالا وجود دارد و قطعاً قیمت آن به صرفه تر است.
با تمام این تفاسیر می توان گفت که سرمایه گذاری بر روی نقره با روش های مختلف باعث میشود تا افراد کارمزد محدودتری پرداخت کرده و اگر این فرایند از طریق بورس انجام شود ریسک آن تا حد چشمی کاهش پیدا می کند.
از دیگر مزایای سرمایه گذاری بر روی نقره در بورس علاوه بر تسویه حساب روزانه باید به شفافیت قیمت نیز اشاره کرد، همچنین این کالا نقد شوندگی بالایی دارد و از آنجایی که معافیت مالیاتی دارد انتخابی صحیح برای سرمایه گذاری است.
نکاتی در مورد سرمایهگذاری روی نقره
بسیاری از افراد هنگام سرمایه گذاری در نقره روند سوددهی و بازه قیمتی را در زمان 1 ماه، ۶ ماه و یک سال با طلا مقایسه می کنند.
ارزش ذاتی طلا که یک فلز گرانبها در دنیا شناخته میشود با دیگر فلزات از جمله نقره متفاوت است و نباید انتظار داشته باشید که میزان سوددهی و افزایش ارزش فلزات با یکدیگر یکسان باشد.
البته نقره ارزشمندترین فلز بعد از طلا شناخته میشود اما نباید این دو فاکتور را برای سرمایه گذاری با یکدیگر مقایسه کنید.
با تمام این تفاسیر بهترین روش برای خرید نقره بازار بورس و آتی است، همه افراد می توانند با هر مقدار سرمایه ای که در اختیار دارند نقره را به صورت قراردادهای آتی تهیه کرده و یا معاملات مستقیم در بورس را انجام دهند.
مهمترین ویژگی این دو روش سرمایه گذاری در نقره دو طرفه بودن آنهاست و به این معناست که در عین حال اگر شرایط برای خرید نقره به صورت فیزیکی یا خرید نقره در بورس و قراردادهای آتی امکان پذیر است امکان فروش آن نیز با همین روش ها به راحتی وجود دارد.